Misiunea principala a Asociatiei Romane pentru Cazare si Turism Ecologic – „BED & BREAKFAST” (ARCTE B&B) este protejarea mediului inconjurator  (spatii verzi, arii natural, etc) cu scopul de promovare si protective a consumatorilor “turismului ecologic si cei din sistemului de cazare „bed and breakfast” (cazare si mic dejun), ce se adreseaza atat cetatenilor romani, cat si straini, rezidenti sau in tranzit, care calatoresc in scopuri diverse (afaceri, relaxare, tratamente balneare altele).

Elementul distinctiv al ARCTE B&B este natura produsului turistic bed&breakfast, orientat catre practici ecologice.

Scopul secundar al ARCTE B&B se refera la gasirea unor metode de abordare moderne pentru valorificarii potentialului turistic ECOLOGIC zonal si locativ, crearea unor noi locuri de munca, inlesnirea unor schimburi culturale intre gazda si oaspete, initierea si dezvoltarea unor relatii de natura culturala si profesionala cu parteneri romani si straini al caror interes vizeaza promovarea afacerilor in tara noastra, cu precadere in domeniul turismului ecologic conform standardelor europene, precum si realizarea unei initiative publice sau privata, destinat a asigura si a  ameliora continuu respectarea intereselor consumatorilor de servicii turistice ECOLOGICE.

.

CERTIFICARI ARCTE B&B ROMANIA

Asociatia Romana pentru Cazare si Turism Ecologic – „BED & BREAKFAST” (ARCTE B&B) a fost infiintata in anul 2001, conform Hotararii Judecatoresti nr. 99/PJ/2001, CIF 14068200, cont RO55BRDE426SV90395054260.

Tinand cont de directiile care s-au conturat in Comunitatea Europeana in privinta extinderii si de drumul inceput de tara noastra in scopul integrarii in Uniunea Europeana; constituirea Asociatiei este un raspuns la un fenomen larg raspandit in intreaga lume economica: organizarea sub un brand, inregistrarea sub o marca.

Asociatia Romana pentru Cazare si Turism Ecologic „Bed and Breakfast” a inregistrat la OSIM produsul B&B, precum si logo-ul „Esti acasa oriunde vei calatori”, protejandu-si astfel brandul si marca, conform Dovezii Disponibilitatii Denumirii nr. 3702 (avem revista proprie “SA DAM TURISMULUI ROMANESC – o sanasa”.

In temeiul legii nr 84/1998, marca B&B a fost inregistrata si a obtinut protectia pe teritoriul Romaniei .Prin inregistrarea marcii B&B, Romania apare pe lista tarilor in care exista produsul B&B, atat de intalnit in tarile occidentale

Marca de Produs „Bed and Breakfast”

Asociatia Romana pentru Cazare si Turism Ecologic a ales drept produs turistic „BED AND BREAKFAST” (cazare si mic dejun)- B&B, in vederea redescoperirii naturii si a traditiilor de catre turistii romani si straini.   

Cunoscut in trecut sub denumirea de „Casa de Oaspeti”, brand-ul „Bed and Breakfast” face distinctia dintre sederea intr-o casa particulara si cea dintr-un han, motel sau hotel.
Conceptul B&B se refera la oferta de cazare si mic dejun in case private, care asigura un confort familial ca alternativa la cazarea obisnuita din hoteluri, referindu-se la un mediu propice calatoriilor de afaceri, vizitarea locurilor istorice, culturale sau recreationale in natura, etc.

„B&B” reprezinta un sistem de cazare care implica managementul de familie. Totodata, el poate include si alte tipuri de structuri de primire turistica: apartamente mobilate, camere de inchiriat, restaurante care ofera si cazare, case de vacanta, camere de cazare oferite de manastiri, camping-uri, hoteluri.

Logo-ul „Bed and Breakfast”

„B&B” raspunde cresterii cererii turistice din ultimii ani si demonstreaza ca in turismul romanesc, aceasta forma de turism s-a manifestat din totdeauna, prin oferirea ospitalitatii de catre localnicii din mediul rural, urban, atat de la munte, cat si de la mare. Adoptarea termenului de „B&B” si a logo-ului asociat a devenit o necesitate deoarece:

  • defineste concis serviciul oferit si sectorul de turism vizat;

  • se adreseaza unei categorii turistice ce prezinta o dezvoltare rapida;

  • facilitatile oferite de B&B nu pot fi acoperite de turismul traditional;

  • ofera o mai mare libertate de actiune turistului.

Certificarea Sistemu